HOOW
Garfield-lover
Sinds 29/1/2004
T: 57
R: 3052
|
14/12/2006 -
13:08u
| Quote
|
Straks is het in ons werelddorpje weer kerstmarkt hoeraay hoeraay. Om de twee jaar komt de gehele dorpspopulatie op die avond afgezakt naar het marktplein. Wat begonnen is als een gelegenheid voor de plaatselijke winkeliers om hun waren uit te stallen, is door de jaren uitgegroeid tot een ware alcohol orgie. Zowat alle verenigingen zetten hun tentje op en dragen zo bij aan dit waardevol ambiance treffen. En zo houden ze er nog een spaarcentje aan over ook, want de drank, die moet vloeien.
nu de vraag: Wij wouden het niet houden bij de traditionele genever en gluhwein, maar wilden iets anders wat wel zou aanslaan. Picon! We kunnen nu natuurlijk naar de Colruyt gaan, een aantal flessen van een merk die ze ook in de cafés gebruiken kopen en daar wat wereldwinkelwijn bijkappen. Maar is dit wel de beste picong? Zijn bepaalde merken beter? En hoe kunne we hem klaarmaken want ik lees ook dingen over grenadine, wit bier, rode wijn of champagne. Maar hoe maak je gewone simpele maar zeer lekkere picong?
|
butler
[mod] Tetmaster
Sinds 6/4/2005
T:17 -
R:529
|
14/12/2006 -
22:08u
| Quote
|
Je doet ijsblokjes in een shaker, voegt daaraan toe:
1 maat Picon Amer (orange bitter) 1 eetlepel grenadine het sap van 1 limoen
Alles goed dooreenklutsen ("Do I look as if I care whether it's shaken or stirred?" Et ... voilà
|
butler
[mod] Tetmaster
Sinds 6/4/2005
T:17 -
R:529
|
14/12/2006 -
22:09u
| Quote
|
Al verzet ik mij wel tegen de aanspreking zuipschuit, maar allez
|
Edz
wzl-lid
Sinds 27/3/2004
T:23 -
R:605
|
15/12/2006 -
12:12u
| Quote
|
juffrouw zuipschuit,
Probeer zelf wat recepten uit eh...
Kan ook plezant worden
|
HOOW
Garfield-lover
Sinds 29/1/2004
T:57 -
R:3052
|
15/12/2006 -
12:25u
| Quote
|
Edz schreef: juffrouw zuipschuit,
Probeer zelf wat recepten uit eh...
Kan ook plezant worden  mja k vind ni veel info terug en der is niet zo veel tijd kon nooit weten dat er hier een specialist rondging
|
weedmouse
wzl-lid
Sinds 21/1/2004
T:17 -
R:116
|
15/12/2006 -
15:55u
| Quote
|
als ge echt goede picon wilt, gade best naar watou, en gade daar sjuust over de grens me frankrijk, daar in die kleine dorpscafétjes vinde den besten picon die besta
|
HOOW
Garfield-lover
Sinds 29/1/2004
T:57 -
R:3052
|
19/12/2006 -
16:52u
| Quote
|
Ik heb een recept doorgekregen van een vriendin, dat ze gebruiken in een restaurant. 1 fles picon 1/2 fles witte wijn 1 fles zoete witte wijn een scheut bittere kirsch citroensiroop een scheut grenadine een scheut cointreau
hoop dat lekker si zo en goed verkoopt, wel nog geen idee wat ik me bij dat kirsch geval moet voorsteller 
|